Rolnice sa šunkom

by | mart 26, 2013

Sastojci:

  • 12 listova praške šunke
  • 4 parčeta hleba
  • 200 g kačkavalja
  • 200 g šampinjona
  • 3 dl mleka
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 jajeta
  • 2 kašike putera
  • 2 kašike ulja
  • 2 dl neutralne pavlake
  • mešavina začina, bosiljak

Priprema:

1. Hleb preliti mlekom, a zatim ocediti od suvišne tečnosti i izmrviti.
2. Crni luk iseći na kockice, šampinjone na listove, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. U teflonskom tiganju otopiti kašiku putera i na njemu propržiti crni luk. Zatim dodati šampinjone i dinstati dok pečurke ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
4. U odgovarajućoj posudi sjediniti dinstano povrće, izmrvljeni hleb, polovinu kačkavalja, preostali puter i jedno jaje. Dodati začine po ukusu i izmešati.
5. Na list praške šunke staviti malo pripremljenog fila, bočne stranice saviti ka unutra i urolovati. Od preostalog materijala oblikovati još rolnica.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati punjene rolnice. Preliti ih mešavinom neutralne pavlake i jaja pa posuti preostalim kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: