Rolovana piletina

by | jul 15, 2013

rolovana piletina

Sastojci:

  • 1 pile (1,6 kg)
  • 400 g mlevene junetine
  • 2 kašike prezli
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • kari, so, mešavina začina
  • 5 kašika ulja
  • 1 jaje

Priprema:

1. Tankim i oštrim nožem zarezati pile duž grudi, a potom pažljivo odvajati meso od kostiju da se dobije šnicla pravougaonog oblika.
2. Otkošteno meso preko najlon kese istanjiti tučkom za meso pa ga začiniti karijem i mešavinom začina po ukusu.
3. Posebno sjediniti mlevenu junetinu, jaje, prezle, sitno seckani crni luk i rendanu šargarepu. Dodati začine po ukusu i dobro izmešati.
4. Pripremljenu smesu od mlevenog mesa ravnomerno rasporediti preko piletine a zatim sve pažljivo urolovati i uvezati kuhinjskim koncem.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju položiti rolovanu piletinu. Prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 60 min. Potom skloniti foliju i nastaviti sa pečenjem dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: