Rolovana piletina
Sastojci:
- 1 pile (1,6 kg)
- 400 g mlevene junetine
- 2 kašike prezli
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- kari, so, mešavina začina
- 5 kašika ulja
- 1 jaje
Priprema:
1. Tankim i oštrim nožem zarezati pile duž grudi, a potom pažljivo odvajati meso od kostiju da se dobije šnicla pravougaonog oblika.
2. Otkošteno meso preko najlon kese istanjiti tučkom za meso pa ga začiniti karijem i mešavinom začina po ukusu.
3. Posebno sjediniti mlevenu junetinu, jaje, prezle, sitno seckani crni luk i rendanu šargarepu. Dodati začine po ukusu i dobro izmešati.
4. Pripremljenu smesu od mlevenog mesa ravnomerno rasporediti preko piletine a zatim sve pažljivo urolovati i uvezati kuhinjskim koncem.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju položiti rolovanu piletinu. Prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 60 min. Potom skloniti foliju i nastaviti sa pečenjem dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama