Rolovane lazanje

by | januar 25, 2013

Sastojci:

  • 8 listova lazanja
  • 3 dl soka od paradajza
  • 200 g kačkavalja
  • ulje, so

Za fil:

  • 350 g švapskog sira
  • 100 g mariniranih šampinjona
  • 200 g praške šunke

Za bešamel sos:

  • 60 g putera
  • 3 kašike brašna
  • 6 dl mleka
  • 40 g parmezana
  • 1 jaje, so

Način pripreme:

Članak se nastavlja posle reklama

Fil:

1. Prašku šunku i marinirane šampinjone iseći na kockice.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti prašku šunku, šampinjone i švapski sir pa dobro izmešati.

Bešamel sos:

Članak se nastavlja posle reklama

1. U manjoj šerpi otopiti puter te dodati brašno i kratko propržiti. Zatim postepeno dolivati mleko i mešati dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati parmezan i posoliti.
2. U ohlađeni sos dodati jaje i promešati.

Finalni postupak:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Listove lazanja jedan po jedan kratko prokuvati u slanoj vodi da omekšaju. Potom ih izvaditi i ostaviti da se ocede.
2. Svaki list premazati sa malo fila od sira i urolovati.
3. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju sipati polovinu bešamel sosa.
4. Preko njega poslagati rolovane lazanje, preliti ih sa malo soka od paradajza a potom sipati preostali bešamel.
5. Odozgo posuti rendanim kačkavaljem i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: