Rolovani file

by | maj 6, 2013

Rolovani-file

Sastojci:

  • 2 svinjska filea
  • 3 krompira
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 50 g slanine
  • 3 kašike paradajz pirea
  • 5 dl juneće supe
  • 2 kašike gustina
  • mešavina začina, ulje

Za prilog:

  • 400 g šargarepe
  • 200 g graška
  • 30 g putera, so

Priprema:

1. Svinjske filee poprečno zarezati po sredini, a potom ih otvoriti i preko najlon kese istanjiti tučkom za meso. Od jednog filea napraviti dve šnicle.
2. Krompir oguliti i izrendati na krupno rende, a crni luk i slaninu iseći na kockice.
3. Na malo ulja proprožiti crni luk i slaninu. Potom dodati krompir pa sve zajedno pržiti dok krompir ne omekša.
4. Istanjene šnicle začiniti po ukusu te svaku premazati sa malo fila od krompira. Bočne stranice šnicle saviti 1 cm ka sredini pa urolovati i pričvrstiti čačkalicama.
5. Na malo ulja propržiti rolnice sa svih strana da porumene. Zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom.
6. U masnoću od mesa dodati paradajz pire i propržiti pa uz neprestano mešanje postepeno dolivati mešavinu juneće supe i gustina. Kada tečnost proključa, vratiti pržene rolnice i nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša, a umak postane gušći.
7. Šargarepu i grašak obariti u slanoj vodi, te ocediti od suvišne tečnosti i propržiti na puteru.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: