Rolovano meso

by| avgust 9, 2011

Potrebni sastojci:Rolovano meso

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

1,5 kg svinjskog karea bez kostiju
2 čena belog luka
2 kašike rendane kore grejpfruta
1 kašičica ruzmarina
1/2 kašičice majčine dušice
1 l supe od povrća
1,5 dl soka od grejpfruta
1 veza peršuna
50 g senfa
1 dl ulja
2 kašike gustina
mešavina začina, biber

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

   

Priprema:

 

1. Svinjski kare zarezati po sredini, a potom otvoriti kako bi se dobila šnicla pravougaonog oblika. Šniclu prekriti najlon kesom i istanjiti tučkom za meso.
2. Beli luk očistiti i izgnječiti, te pomešati sa senfom, ruzmarinom, majčinom dušicom i rendanom korom grejpfruta. Dodati začine po ukusu i dobro izmešati.
3. Pripremljenu šniclu premazati pastom od senfa i urolovati. Zatim je uvezati kuhinjskim koncem ili staviti u mrežu.
4. U većoj šerpi ugrejati ulje, staviti roladu i propržiti sa svih strana kako bi porumenela. Postepeno dolivati mešavinu supe od povrća i soka od grejpfruta i dinstati dok meso ne omekša.
5. Dinstano meso ostaviti da se prohladi, pa ga iseći na parčad.
6. U preostali saft od dinstanja dodati gustin, začine po ukusu i kratko prokuvati.
7. Meso servirati na tacnu za služenje i preliti pripremljenim umakom.

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

Tagovi: