Ruska torta

by | avgust 26, 2013

Ruska torta

Za koru:

  • 12 belanaca
  • 12 kašika šećera
  • 6 žumanaca
  • 6 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 g seckanih oraha
  • 2 kašike ulja

Za fil:

  • 6 žumanaca
  • 6 kašika šećera
  • 4 kašike brašna
  • 7 dl mleka
  • 250 g putera
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 g seckanih oraha
  • 300 g žele bombona
  • 3 kesice šlaga

Kora:

1. Belanca i šećer umutiti, pa dodati žumanca, brašno, seckane orahe i prašak za pecivo, te lagano promešati varjačom.
2. Pripremljenu masu sipati u nauljen, brašnom posut okrugao kalup za tortu, pa peći u zagrejanoj rerni 30 minuta na 180 °C. Pečenu koru izvaditi i ostaviti da se ohladi.

Članak se nastavlja posle reklama

Fil:

1. U odgovarajućoj posudi sjediniti žumanca, šećer, brašno i malo mleka, a ostatak mleka staviti da se kuva.
2. U ključalo mleko sipati pripremljenu mešavinu, te kuvati mešajući sve vreme dok se masa ne zgusne. Zgusnut fi l ostaviti da se ohladi.
3. Posebno umutiti puter i šećer u prahu, pa sjediniti sa ohlađenim fi lom.
4. Na kraju u fi l dodati iseckane žele bombone i orahe.

Finalni postupak:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Pečenu koru staviti na tacnu za služenje, premazati pripremljenim fi lom i staviti u frižider da se stegne.
2. Šlag umutiti prema uputstvu sa kesice, te premazati ohlađenu tortu i dekorisati je žele bombonama i orasima po želji.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: