Sač tava

by | april 9, 2015

F3

Potrebno je (za jednu osobu):
– 180 g junetine, 1 tortilja, glavica crnog luka, maslinovo ulje, paradajz, paradajz pelat, paprika, pirinač, tucana paprika, so i biber.

Priprema:
– U dubokom tiganju na maslinovom ulju izdinstajte crni luk s malo vode.
– Potom dodajte sitno seckano meso, a zatim i paradajz, paradajz pelat i papriku.
– Začinite tucanom paprikom, solju i biberom i dinstajte dok se masa ne sjedini i omekša.
– Jelo servirajte u tavu, a u sredinu stavite obaren i malo propržen pirinač.
– Tortilju natopite sokom iz jela i isecite je na trouglove.
– Poređajte ih u krug i pospite peršunom.
– Jelo se, po tradiciji, jede prstima tako što se pirinač, meso i povrće uvaljaju u tortilju.

Razgovarala: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić
Info: Restoran Dukat, www.turskirestoran.rs, Vase Čarapića 9, Beograd, 011/3287-444, 065/305-4447

Tagovi: