Saher „Zdravica po Verdiju“ by 24Kitchen
Za testo:
- 60 g crne čokolade
- 50 g maslaca
- 2 jaja
- 30 g šećara
- 30 g brašna
- ¼ kašičice praška za pecivo
- 2 kašike konjaka
Za punjenje:
- 300 g kajsija
- 100 g šećera
- 1 kašičica soka od Iimuna
- 1 veliko pakovanje kisele pavlake — 400 g
- 70 g šećera u prahu
- 1 kesica vanilin šećera
Za glazuru:
- 70 g slatke pavlake
- 70 g tamne čokolade
- 10 g maslaca
Način pripreme:
1. Rastopite čokoladu i maslac na pari i ostavite da se ohladi.
2. Dodajte žumanca i mešajte. Belanca umutite u sneg. Dodajte im šećer i mutite dok se ne rastopi. U smesu od čokolade Iaganim mešanjem naizmenično dodajte belanca i prosejano brašno pomešano s praškom za pecivo.
3. U pleh za pečenje stavite papir za pečenje. Sipajte testo i poravnajte. lspecite testo u već zagrejanoj rerni na 170 stepeni. Nakon što se ohladi isecite ga na 12 krugova koristeći čaše u kojima ćete servirati desert.
4. Očistite kajsije i isecite na komade. Kuvajte ih sa šećerom dok ne dobijete marmeladu. Na kraju kuvanja sipajte sok od Iimuna. Ostavite da se ohladi.
5. Mikserom pomešajte pavlaku sa šećerom i vanilom.
6. Prokuvajte pavlaku za glazuru. Uklonite s vatre i dodajte čokoladu i maslac. Mešajte dok ne dobijete gladak krem.
7. Na dno čaša stavite okruglu osnovu od testa. Poprskajte konjakom, razređenim vodom. Dodajte sloj kajsija, a na njih drugi sloj testa. Ponovo poprskajte konjakom. Drugi sloj testa premažite s malo pavlake. Poravnajte mokrim nožem i prelijte toplim ganaš kremom. Ostavite desert da se ohladi. Poslužite ga ukrašenog pločicom čokolade.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen