Salata Galija

by | avgust 15, 2013

salata-galija

Sastojci:

  • 150 g tunjevine iz konzerve
  • 4 šargarepe
  • 3 veća krompira
  • 6 kiselih krastavaca
  • 200 g majoneza
  • 1 dl pavlake
  • 100 g crnih maslina bez koštice
  • 1/2 veze peršuna
  • mešavina začina, biber, so

Priprema:

1. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocediti od suvišne masnoće. Šargarepu i krompir očistiti, obariti u slanoj vodi, a potom ocediti od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohladi.
2. Šargarepu, krompir i kisele krastavce izrendati na krupno rende, peršun što sitnije iseckati, a masline iseći na kolutove.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti tunjevinu, šargarepu, krompir, kisele krastavce, masline i peršun. Dodati majonez i pavlaku, pa dobro izmešati i začiniti po ukusu. Pripremljenu salatu ostaviti u frižider da se ohladi.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: