Salata Galija
Sastojci:
- 150 g tunjevine iz konzerve
- 4 šargarepe
- 3 veća krompira
- 6 kiselih krastavaca
- 200 g majoneza
- 1 dl pavlake
- 100 g crnih maslina bez koštice
- 1/2 veze peršuna
- mešavina začina, biber, so
Priprema:
1. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocediti od suvišne masnoće. Šargarepu i krompir očistiti, obariti u slanoj vodi, a potom ocediti od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohladi.
2. Šargarepu, krompir i kisele krastavce izrendati na krupno rende, peršun što sitnije iseckati, a masline iseći na kolutove.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti tunjevinu, šargarepu, krompir, kisele krastavce, masline i peršun. Dodati majonez i pavlaku, pa dobro izmešati i začiniti po ukusu. Pripremljenu salatu ostaviti u frižider da se ohladi.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama