Salata kaprićoza
- 400 g pilećeg belog mesa
- 1 cvekla srednje veličine
- 1 zelena salata
- 150 g kačkavalja
- 2 jajeta
- 200 g majoneza
- sok od jednog limuna
- mešavina začina
- so, biber
1. Pileće belo meso obariti u slanoj vodi, a potom ga iseći na kockice.
2. Cveklu oljuštiti i obariti u komadu. Zatim je ocediti, sačekati da se ohladi i izrendati na krupno rende.
3. Zelenu salatu očistiti od korena i spoljnih listova, te iseći na trake, kačkavalj izrendati na krupno rende.
4. Jaja obariti, oljuštiti i izrendati na krupno rende.
5. U većoj posudi sjediniti piletinu, cveklu, zelenu salatu, kačkavalj i jaja. Preliti mešavinom majoneza i soka od limuna, dodati začine po ukusu i polako promešati.