Salata od divljači i krušaka
Kruške podjednako dobro idu uz slana jela, kao i uz slatka. Naime, zaista dobro apsorbuju ukuse i dobra su pratnja hladnom mesu.
Sastojci:
za 4 porcije:
– 120 ml soka od jabuke
– 120 ml vode
– 3 velike kruške (iseći na kolutove)
– 80 ml sirćeta
– 400 g špargli
– 200 g dimljene divljači (tanko isečene)
– 20 g pamerzana
– 60 g orasa
– mleveni crni biber
Priprema:
1. Stavite vodu i sok od jabuke u šerpu i sačekajte da prokuva. Dodajte kruške i kuvajte ih na laganoj vatri dok ne omekšaju. Zatim, ih izvadite i stavite na papir da se ocede. Nakon toga vratite ih u šerpu, dodajte sirće i sačekajte da prokuva. Kuvajte ih dok se ne prepolove, zatim ih skinite sa vatre.
2. U drugu šerpu stavite vodu, dodajte špargle i kuvajte ih 2-3 minute, dok ne omekšaju. Zatim ih ocedite.
3. U posudu ubacite špargle, dodajte sirće i možete da dodate neko povrće po želji. Izmešajte sve.
4. Na tanjir stavite tanko isečenu divljač, stavite kruške, parmezan i orase i dodajte biber po želji, zatim poslužite.