Salata od govedine

by| mart 8, 2011
Salata od govedine

600 g govedine bez kostiju
200 g krompira
150 g celera
150 g kiselih krastavaca
1 crvena paprika iz turšije
1 glavica crvenog luka
1 kašika seckanog peršuna
1 kašičica senfa
1 dl balzamiko sirćeta
0,5 dl maslinovog ulja
so, biber

1. U odgovarajućoj posudi sjediniti oljušten celer i govedinu, naliti vodom da ogreznu i kuvati na umerenoj temperaturi dok ne omekšaju.
2. Obareno meso i celer ocediti od suvišne tečnosti, ostaviti da se ohladi i iseći na štapiće.
3. Krompir zajedno sa ljuskom obariti, potom oljuštiti i iseći na kockice.
4. Kiseli krastavac i crvenu papriku iseći na štapiće, a crveni luk na rebarca.
5. Posebno sjediniti senf, balzamiko sirće i začine po ukusu, te dobro izmešati.
6. U većoj posudi sjediniti celer, govedinu, krompir, crveni luk, kisele krastavce i papriku. Preliti pripremljenom mešavinom sirćeta i začina, te polako promešati.
7. Pripremljenu salatu posuti seckanim peršunom.

Izvor:  Dobra hrana logo

Tagovi: