Salata sa kupusom
- 1/2 glavice kupusa
- 150 g suvog vrata
- 200 g majoneza
- 4 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika senfa
- 2 kašičice šećera
- 1/4 rendanog korena rena
- 2 kašike seckanog peršuna
- 1 glavica crvenog luka
- 3 čena belog luka
- 2 kašike jabukovog sirćeta
- so, biber
1. Kupus očistiti od spoljnih listova i korena, a potom ga naribati na rende. Posoliti ga, promešati i ostaviti da malo omekša.
2. Suvi vrat iseći na trake, crveni luk na režnjeve.
3. U blenderu sjediniti beli luk, peršun, ren, senf, majonez, maslinovo ulje, šećer i jabukovo sirće, te izmiksati kako bi se dobila fina kremasta masa.
4. Omekšali kupus preliti pripremljenim kremom, dodati crveni luk i suvi vrat, začiniti po ukusu i polako promešati.
5. Pripremljenu salatu ostaviti u frižider da se ohladi pre služenja.