Šarena pita

by | januar 18, 2013

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 2 dl jogurta
  • 1 dl ulja
  • 150 g praške šunke
  • 200 g mladih tikvica
  • 200 g šargarepe
  • 100 g švapskog sira
  • 250 g pšeničnog brašna
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 g kečapa
  • mešavina začina, biber

Način pripreme:

1. Šargarepe očistiti i izrendati na krupno rende. Tikvice zajedno sa korom takođe izrendati na krupno rende.
2. Prašku šunku iseći na kockice.
3. Mikserom umutiti jaja, jogurt, ulje, švapski sir, mešavinu kukuruznog i pšeničnog brašna i praška za pecivo.
4. U pripremljenu smesu dodati šargarepu, tikvice, prašku šunku i začine po ukusu pa polako promešati.
5. Okruglu tepsiju nauljiti i posuti brašnom. Sipati u nju pripremljenu smesu i odozgo je išarati kečapom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: