Šarena pita
Sastojci:
- 4 jajeta
- 2 dl jogurta
- 1 dl ulja
- 150 g praške šunke
- 200 g mladih tikvica
- 200 g šargarepe
- 100 g švapskog sira
- 250 g pšeničnog brašna
- 100 g kukuruznog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 g kečapa
- mešavina začina, biber
Način pripreme:
1. Šargarepe očistiti i izrendati na krupno rende. Tikvice zajedno sa korom takođe izrendati na krupno rende.
2. Prašku šunku iseći na kockice.
3. Mikserom umutiti jaja, jogurt, ulje, švapski sir, mešavinu kukuruznog i pšeničnog brašna i praška za pecivo.
4. U pripremljenu smesu dodati šargarepu, tikvice, prašku šunku i začine po ukusu pa polako promešati.
5. Okruglu tepsiju nauljiti i posuti brašnom. Sipati u nju pripremljenu smesu i odozgo je išarati kečapom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama