Sataraš sa jajima

by | mart 30, 2013

Sastojci:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 4 paradajza
  • 2 crvene paprike
  • 2 šargarepe
  • 100 g mesnate slanine
  • 150 g kačkavalja
  • 4 jajeta
  • 4 kašike ulja
  • mešavina začina
  • biber

Priprema:

1. Pileće belo meso, paradajz i papriku iseći na krupnije kocke.
2. Crni luk i slaninu sitno iseckati, a šargarepu izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati slaninu i šargarepu te i njih propržiti. Zatim dodati piletinu i pržiti je dok ne porumeni.
4. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
5. Kada je meso napola dinstano, dodati paradajz i začine po ukusu. Nastaviti sa dinstanjem dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju preručiti smesu od piletine i povrća. Odozgo posuti kačkavaljem i razbiti jaja.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok se jaja ne ispeku.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: