Savršeni letnji desert, kada želite da impresionirate prijateljice!
Recept za ovu neodoljivu letnju poslasticu dobili smo od food blogerke Tatjane Vehovec.
Potražite i druge ideje na njenom blogu www.mooshema.com!
Salcburški sufle. Nema greške!
Potrebno vam je neko smrznuto ili sveže bobičasto voće (maline su odlične), pet belanaca, jedno žumance, 150 g šećera, jedan limun, esencija vanile i kašika brašna.
Uključite rernu na 170 C. Na dno vatrostalne posude srednje veličine poređajte voće, može i smrznuto. Preko njega pospite 100 g šećera, a može i malo komadića crne čokolade. Ulupajte belanca u čvrst sneg, lagano dodajte šećer, limunov sok, vanilu, jedno žumance i kašiku brašna, a onda taj sneg kašikom nežno položite preko voća da dobijete brdašca.
Pecite lagano, da se belance suši i pazite da se ne prepeče (oko 30-tak minuta, zavisi od vaše rerne).
Dobićete slatku penu ispod koje je slatko-kiselo voće, desert koji je pesnik nazvao „sladak kao ljubav, mek kao poljubac“. Služi se toplo kao francuski poljubac.
Da li sam pomenula čašu hladnog belog vina ili šampanjca uz ovo? Obavezno.
Još predloga u kojima ćete uživati tokom vrelog leta potražite u avgustvoskom izdanju magazina “Lepota i zdravlje”.