Semifredo s jagodama
Potrebno je:
– 8 jaja, 16 kašika šećera, 400 g jagoda, 800 g slatke pavlake, 800 g sira maskarpone.
Priprema:
– 8 belanaca umitite sa 8 kašika šećera, pa dobijenu masu ulijte u dva ista okrugla kalupa i pecite sat vremena na 140 stepeni Celzijusovih.
– Za to vreme posebno umutite 8 žumanaca sa 8 kašika šećera, a posebno slatku pavlaku.
– Spojte žumanca sa slatkom pavlakom i dodajte maskarpone (stalno mešajte).
– Kada se napravi glatka masa, u nju ubacite seckane jagode.
– Nakon toga, na dno kalupa stavite jednu koru, potom masu od jagoda, pa odozgo drugu koru.
– Pre serviranja ostavite kolač da se hladi četiri sata.
Recept: Jovica Jovičić
Razgovarala: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić