Šeri korpice
POTREBNO JE:
Za šeri višnje:
- 200 g višanja
- 100 g šećera
- 100 ml šeri likera
- Za korpice:
- 300 g čokolade
- 200 g margarina
- 200 g šećera
Za fil:
- 200 ml vode
- 1 puding od čokolade
- 50 g margarina
PRIPREMA:
Članak se nastavlja posle reklama
1. Višnje skuvati sa 100 g šećera i 100 ml šeri likera. Skuvane višnje ostaviti da se ohlade.
2. U odgovarajuću posudu staviti čokoladu, margarin i šećer te otopiti.
3. Papirne korpice dopola napuniti otopljenom smesom, staviti u svaku po jednu višnju pa dopuniti korpice do vrha i staviti u frižider da se čokolada stegne.
Članak se nastavlja posle reklama
4. Napraviti fil: u 200 ml vode skuvati razmućeni puding, dodati 50 g margarina i promešati.
5. Ohlađene kolačiće vaditi iz papirnih korpica i svaki filovati kuhinjskim špricem.
Članak se nastavlja posle reklama
6. Na vrh svake korpice staviti po jednu višnju.
Prijatno!
Recept Milice Rakić iz Prokuplja
Izvor: Pošalji recept