Šeri korpice

by | jun 26, 2012

POTREBNO JE: 

Za šeri višnje:

  • 200 g višanja
  • 100 g šećera
  • 100 ml šeri likera
  • Za korpice:
  • 300 g čokolade
  • 200 g margarina
  • 200 g šećera

Za fil:

  • 200 ml vode
  • 1 puding od čokolade
  • 50 g margarina

PRIPREMA:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Višnje skuvati sa 100 g šećera i 100 ml šeri likera. Skuvane višnje ostaviti da se ohlade.

2. U odgovarajuću posudu staviti čokoladu, margarin i šećer te otopiti.

3. Papirne korpice dopola napuniti otopljenom smesom, staviti u svaku po jednu višnju pa dopuniti korpice do vrha i staviti u frižider da se čokolada stegne.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Napraviti fil: u 200 ml vode skuvati razmućeni puding, dodati 50 g margarina i promešati.

5. Ohlađene kolačiće vaditi iz papirnih korpica i svaki filovati kuhinjskim špricem.

Članak se nastavlja posle reklama

6. Na vrh svake korpice staviti po jednu višnju.

Prijatno!

Recept Milice Rakić iz Prokuplja

Izvor: Pošalji recept 

Tagovi: