Sicilijanska vegetarijanska pica!

by | novembar 21, 2017

Italija – zemlja pice, dobrog vina i rasterećenog života. Kada se vratimo sa puta iz ove male zemlje u obliku velike čizme najčešće donesemo najmanje jedan par dobrih cipela, ali i sećanje na izvrnu kuhinju! Kako više ne bismo patili za vrsnim gasto užicima pronačli smo način da bar na trenutak vratite i oživite italijanske ukuse. 

Sastojci: 

srednji plavi patlidžan

konzerva pelata + dva manja paradajza

pesto sos

Članak se nastavlja posle reklama

svež bosiljak

testo za picu

maslinovo ulje,

Članak se nastavlja posle reklama

so i biber

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

Pripremite testo za picu (ili kupite već gotovo). Zatim poprskajte sa malo maslinovog ulja, pa prelijte pelatom. Nasecite patlidžan na tanke šnite i poređajte po dužini cele kore. Premažite ga pesto sosom (recept za domaći pesto sos od peršuna vidite OVDE). Dodajte paradajz isečen na kockice i svež bosiljak. Pecite u rerni dok testo ne dobije rumenu boju.

Autor: Tamara Bogunović

Foto: Pixabay

Pročitati i … Recept za vašu omiljenu poslasticu-macarons sa malinama!


Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: