Recept za neodoljivi sicilijanski cannoli sa pomorandžom

by | april 19, 2019

Unesite malo mediteranskog šmeka u vašu kuhinju uz Cannoli (od reči cannolo – „male tube“). Za ovaj ukusni, kremasti specijalitet potrebno vam je…

• 2 šoljice pšeničnog belog brašna
• 1 mala kašika mlevenog cimeta
• 2 kašike kokosovog ulja
• 1 kašika kristal šećera
• pola male kašike soli
• pola šoljice desertnog suvog vina
• 1 belance
• maslinovo ulje
• 450 g ricotta sira
• 225 g mascarpone sira
• pola šoljice šećera u prahu
• 1 mala kašika estrakta vanile
• Kandirana pomorandža

Priprema:
U blender stavite brašno, cimet, kokosovo ulje, šećer i so, pa izmiksajte. Dok blender radi, dodajte pola šolje vina. Testo je gotovo kad se oblikuje u kuglu. Izvadite je, pokrijte plastičnom folijom i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi sat-dva.

Podelite testo na pola pa ga na pobrašnjenoj površini tanko razvucite. Čašom izrežite što više krugova, pa ih obmotajte oko metalnih kalupa za cannole (izgledaju kao metalni fišeci i mogu da se kupe o dobro opremljenim radnjama). Premažite belancima da se učvrste. Ispržite cannole u Carapelli maslinovom ulju, ohladite i izvadite kalupe.
Za fil pomešajte ricottu, mascarpone, šećer u prahu i vanilu. Stavite kremu u kesu za punjenje ili ukrašavanje torti i napunite cannole.
Ukrasite krajeve kandiranom pomorandžom, a zatim pospite cannole šećerom u prahu.

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Članak se nastavlja posle reklama