Široki rezanci sa pilećom džigericom

by | novembar 1, 2011

Potrebni sastojci:Pileća jetra

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

200 gr pileće džigerice
2 paradajza
vezice peršuna
50 gr butera
100 gr pavlake
so, biber
400 gr širokih rezanaca
50 gr parmezana
2 kašike seckanog peršuna.

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

Priprema:

 

 

Džigericu oprati pod tekućom vodom, osušiti kuhinjskim papirom i po želji iseckati. Paradajz oprati, eventualno oljuštiti, odstraniti seme i iseći na kockice. Peršun oprati, otresti od vode da se prosuši pa listiće sitno iskidati i sitno iseckati. Rezance skuvati posoljenoj vodi. Buter zagrejati, spustiti dzigericu i na tihoj vatri je pržiti šest minuta. Dodati paradajz i peršun i ostaviti na vatri da se kuva još nekoliko minuta. Umešati so i biber, pavlaku.
Rezance procediti, u đevđiru preliti hladnom vodom i ostaviti da se ocede. Sipati u tanjire,
preko njih staviti dzigericu u sosu, posuti parmezan i ukrasiti peršunom.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: