Sirovi pepermint kolač: Kremasto uskršnje zadovoljstvo!
Jednostavan, a zdrav, ovaj kolač može biti idealna veganska uskršnja poslastica!
Ovaj sirovi pepermint kolač veoma se lako priprema, a ukus je osvežavajuć, kremast i božanstven. Uz sve to, kolač ne sadrži gluten niti mlečne proizvode, te predstavlja idealan veganski slatkiš.
Sirovi pepermint kolač: recept
Potrebno:
Donji sloj:
6 srednjih urmi
1/3 šolje sirovih indijskih oraha
1 kašika sirovog kakao praha
Pepermint sloj:
1 + ½ šolja indijskih oraha (koje ste pre toga potpopili u vodu minimum 4 sata)
½ šolje kokosovog brašna
½ šolje javorovog sirupa
8 kapi esencijalnog ulja peperminta
Čokoladni sloj
1/3 šolje kokosovog ulja
2 kašike javorovog sirupa
1/3 šolje sirovog kakao praha
Isprobajte i… Apsolutno savršenu vegansku čokoladnu tortu
Priprema:
1. U procesoru počnite da meljete indijski orah dok se ne smrvi. Dodajte kakao prah i nastavite da blendate dok se smesa ne sjedini.
2. Dodajte urme i nastavite da blendate dok ne dobijete lepljivu masu.
3. Kašikom sipajte smesu u pleh za mini mafine i utapkajte. Stavite u frižider.
4. Pepermint sloj ćete napraviti tako što ćete u blender dodati indijske orahe i kokosovo brašno i izblendati dok ne dobijete glatku, kremastu smesu. Dodajte na prvi sloj koji je u frižideru i vratite na hlađenje minimum 10 minuta pre dodavanja čokoladnog sloja.
5. Istopite kokosovo ulje na niskoj temperaturi, dodajte javorov sirup i promešajte. Dodajte kakao puter i mešajte dok se smesa ne sjedini.
6. Kašikom sipajte čokoladni sloj na pepermint sloj i ostavite da se hladi oko tri sata.