Skuša na žaru
Sastojci:
- 4 veće skuše
- 4 čena belog luka
- 1/2 veze peršuna
- 1 limun
- 1/2 kašičice seckanog ruzmarina
- 3 dl maslinovog ulja
- 2 dl belog vina
- mešavina začina, biber
Način pripreme:
1. Skuše očistiti i odseći im glave. Zatim ih isfiletirati (uzdužno preseći napola i izvaditi središnji deo kičme).
2. Beli luk iseći na kolutove, a peršun što sitnije iseckati.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti sok od limuna, maslinovo ulje, belo vino, peršun, ruzmarin, beli luk i začine po ukusu.
4. U pripremljenu marinadu potopiti filete skuše i ostaviti ih da odstoje u frižideru najmanje 120 min.
5. Potom filete ocediti od marinade i nanizati ih na štapiće za ražnjiće.
6. Prethodno pripremiti roštilj pa kada ostane samo žar poslagati filete skuše i pržiti ih dok ne porumene sa obe strane.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama