Sladoled Šarlote by 24Kitchen

by | januar 12, 2013

Sastojci:

  • 2 kom švajcarskih rolata (od kakaa s punjenjem od šlaga)
  • 2 kg sladoleda od čokolade
  • rum ili liker

Način pripreme:

1. U staklenu posudu stavite providnu foliju, ali da ostane dovoljno za pokrivanje torte.

2. Isecite rolate na komadiće po dnu i bočnim stranama posude. Praznine između komada prstima ispunite preostalim testom od rolata.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Četkicom ih premažite rumom ili likerom. Alkohol možete zameniti sokom od jabuke.

4. Prelijte već istopljenim sladoledom (do -12 stepeni) i poravnajte- Pokrijte slobodnim krajevima folije i ostavite tortu u zamrzivaču barem 2 sata.

5. Kada izvadite tortu, skinite foliju s površine torte, stavite tanjir na posudu i okrenite. Ukolnite posudu i foliju.

Članak se nastavlja posle reklama

6. Poslužite komad Šarlote, ukrašenu svežim malinama i listovima sveže mente.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: