Slana torta od palačinki
Sastojci:
- 12 palačinki
- 200 g putera
- 3 kašike brašna
- 4 dl mleka
- 500 g mlevenog pilećeg belog mesa
- 200 g mariniranih šampinjona
- 50 g mlevenog kikirikija
- 100 g majoneza
- 100 g švapskog sira
- 2 šargarepe
- 50 g graška
- začin C, kari
Priprema:
1. U dubljoj šerpi otopiti 150 g putera, zatim dodati brašno, propržiti 1-2 minuta pa sipati mleko i kuvati mešajući sve vreme dok se masa ne zgusne. Pripremljen bešamel sos začiniti karijem i začinom C po ukusu, te ostaviti da se ohladi.
2. Na ostatku putera ispržiti mlevenu piletinu, pa i nju ostaviti da se ohladi.
3.U ohlađen bešamel sos dodati prženu piletinu, kikiriki i marinirane šampinjone isečene na listove.
4. Pripremljenim filom premazivati palačinke, te ih slagati jednu na drugu dok se ne utroši sav potreban materijal.
5.U odgovarajućoj posudi sjediniti majonez i švapski sir, pa dobijenom mešavinom premazati tortu od palačinki.
6.Šargarepe obariti u slanoj vodi, od njih oblikovati latice, te praviti cvetove po torti, a u sredinu cvetova stavljati po zrno graška.
Izvor: Dobra hrana