Slane šubare
Za 6 osoba
POTREBNO JE:
Za koru:
- 5 jaja
- 1 dl pavlake
- 5 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- so
Za fil:
- 400 g švapskog sira
- 100 g majoneza
- 150 g pečenice
- 3 kisela krastavca
Ostali sastojci:
- 2 dl pavlake
- 200 g rendanog kačkavalja
- 3 jajeta
- 1 crvena kisela paprika
PRIPREMA:
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti žumanca, pavlaku, brašno i prašak za pecivo. Dodati sneg od belanaca, malo soli po ukusu i polako promešati.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje I sipati u njega pripremljenu smesu za koru te je ravnomerno rasporediti. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Fil:
1. Kisele krastavce i pečenicu iseći na kockice.
2. Pavlaku i majonez umutiti te dodati seckane sastojke i polako izmešati.
Finalni postupak:
1. Na pečenoj kori odgovarajućim kalupom izvaditi krugove.
2. Na svaki drugi krug naneti punu kašiku pripremljenog fila i preklopiti praznim krugom.
3. Bočne stranice filovanih krugova poravnati.
4. Oblikovane šubare premazati umućenom pavlakom. Zatim bočne stranice uvaljati u rendani kačkavalj, a odgore narendati obarena jaja. Papriku iseći na rezance i njome dekorisati šubare.
Izvor: Dobra hrana