Slani aromatični štapići pečene bundeve sa crvenom salsom!

by | april 22, 2019

Kažu: zima bez bundeve nije prava zima. Mi bismo dodali i bez kestenja (super recept za potaž od kestena potražite OVDE). Zasucite rukave, naoštrite nož i hajde da počnemo sa pripremom divnih začinjenih štapića pečene bundeve. 

Sastojci: 

jedna bundeva

mešavina začina (po želji – slobodno kombinujte šta god vam padne na pamet)

Za salsu: 

Članak se nastavlja posle reklama

konzerva pelata sa začinima

čen belog luka

jedna manja šargarepa

Članak se nastavlja posle reklama

bosiljak

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

Očistite bundevu i naseckajte na tanke štapiće. Zatim pomešajte začine po želji, mi smo se odlučila za maslinovo ulje, so, biber, ruzmarin, žalfiju, majčinu dušicu, mleveni kumen, ali i ljutu papriku. Uvaljajte nasečene kriške u ovu mešavinu i pecite u tepsiji na 200C 45 minuta do sat vremena. Cvenu salsu napravite tako što ćete u blender staviti sve sastojke i izmiksati.

Pročitati i … Recept za vašu omiljenu poslasticu-macarons sa malinama!


Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Tagovi: