Slani komisbrot

by| maj 24, 2011

  • 6 jaja
  • 250 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 dl ulja
  • 300 g šargarepe
  • 300 g praške šunke
  • 300 g kravljeg sira u krišci
  • 50 g margarina
  • origano
  • mešavina začina

1. Šargarepu očistiti i obariti u slanoj vodi, a potom je iseći na kockice.
2. Prašku šunku iseći na kockice, kravlji sir izrendati na krupno rende.
3. U većoj posudi umutiti jaja, 200 g brašna, prašak za pecivo i ulje. Zatim dodati šargarepu, prašku šunku, kravlji sir, origano i začine po ukusu, te polako promešati.
4. Kalupe za mafine premazati omekšalim margarinom, posuti ostatkom brašna i sipati u njih pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 コC dok ne porumene.

Tagovi: