Slastan, a zdrav: Njegovo veličanstvo veganski burger
I vegani mogu da uživaju u dobrom roštilju!
Ukoliko ste vegan i osećate se pomalo uskraćeno tokom toplijih meseci, dok traje sezona roštilja, ne očajavajte!
I dalje možete da uživate u „ukusu dima“, ali i da poštujete pravila veganske ishrane. Predstavljamo vam veganski burger – ukusan, mekan, „nadimljen“, pikantan i slastan! (Isprobajte i… Veganske krofne)
Veganski burger
Sastojci
2 kašike maslinovog ulja
2/3 šolje iseckanog vlašca
450g pečuraka (po ukusu)
2 kašike tamari sosa
1/4 šolje balzamiko sirćeta
1/2 kašike javorovog sirupa
2 čena belog luka
1/2 kašike dimljene paprike
1/2 šolje oraha
2 kašike sosa srirača
1/4 šolje lanenog semena
2 šolje smeđeg pirinča (prethodno suvanog)
1 šolja hlebnih mrvica
so i biber po ukusu
Način pripreme:
Članak se nastavlja posle reklama
- Zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte vlašac i dinstajte minut, dok ne omekša. U vlašac zatim dodajte pečurke i so i krčkajte dok pečurke ne dobiju smeđu boju.
- Sipajte tamari sos i javorov sirup, kao i sirće. Zatim dodajte iseckan beli luk, dimljenu papriku i sriraču. Sklonite s vatre i ostavite da se ohladi.
- U procesoru pomešajte pečurke, orahe, laneno seme, smeđi pirinač.
- Prebacite u veću posudu i promešajte dok ne dobijete gustu smesu. Po potrebi dodajte još maslinovog ulja. Napravite pljeskavice od ove smese.
- Zagrejte gril i pecite pljeskavice sa svake strane po 2-3 minuta.
- Poslužite uz zemičku i salatu po ukusu.
Prijatno! 🙂
lepotaizdravlje.rs vaaseenaa/iStock/Getty Images Plus via Getty Images