Slatko rashlađivanje: Veganski sladoled kolač
Uživajte u ovom sočnoj, hladnoj poslastici.
Ovaj veganski sladoled kolač predstavlja sočno, mekano, čokoladno zadovoljstvo, bez jaja, i mlečnih proizvoda. Uz sve to se neverovatno lako pravi, a oduševiće svakoga!
Šta više asocira na leto od sladoleda? A spoj ove kremaste poslastice i kolača je definitivno pun pogodak za sve sladokusce! U nastavku vam predstavljamo recept za ovo osvežavajuće kremasto zadovoljstvo.
Veganski sladoled kolač
Sastojci:
3 šolje brašna (ukoliko ste alergični na gluten, birajte ono bez glutena)
2 šolje smeđeg šećera (može i kokosov šećer)
1/2 kakao praha
2 kašičice sode bikarbone
1/2 kašičice soli
2 kašike belog sirćeta (može i jabukovo)
2/3 šolje neutralnog biljnog ulja
2 šolje vode
1/4 čokoladnog sirupa
6 šolja veganskog sladoleda od vanile
Isprobajte i… Sirovi rafaelo čizkejk
Način pripreme:
- zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite pleh i ostavite sa strane.
- U činiji pomešajte sve suve sastojke. Dodajte mokre i mešajte dok ne dobijete gustu smesu. Ravnomerno rasporedite na pleh.
- Pecite 30 minuta, a zatim izvadite koru iz rerne i ostavite da se ohladi.
- Izvadite sladoled iz frižidera i ostavite da se otopi na sobnoj temepraturi 30 minuta.
- Kada se kora u potpunosti ohladila, rasporedite sladoled po kori i stavite u zamrzivač na šest sati.
- Prelijte čokoladnim sirupom i vratite u zamrzivač na pola sata.