Slojeviti čokoladni desert
Napravite mali predah i opustite se uz ovu poslasticu od čokolade i kikirikija.
Sastojci:
Za 4 srednje čaše
– krem sir istopljen
– pola šolje kikiriki maslaca
– pola šolje šećera
– 6-8 plazma keksa ili piškota izlomljenih na manje komade
– toping od čokolade ili istopljena mlečna čokolada
– pola šolje slatke pavlake i dve kašike šećera
– 1 kašika kakaa ili naseckane čokolade
Priprema:
1. U činiji, mikserom, umutite krem sir, kikiriki maslac i šećer dok se ne sjedine.
2. Zatim u drugu činiju umutite slatku pavlaku i dve kašike šećera.
3. Na dnu svake čaše za poslasticu stavite izlomljenu plazmu ili piškote. Preko toga dodajte sloj sa kikiriki puterom, a zatim toping od čokolade i još jednom ponoviti slojeve.
4. Na kraju nafilujte slatkom pavlakom i pospite kakaom ili naseckani komadićima čokolade.
Napomene:
– Umesto topinga od čokolade možete napraviti puding
– Kikiriki puter možete napraviti od običnog putera i sitno samlevenog kikirikija.