Složenac od povrća

by| avgust 31, 2011

Potrebni sastojci:Složenac od povrća

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

10 parčadi tost hleba

2 manje tikvice

Članak se nastavlja posle reklama

2 veća paradajza

1 veza mladog luka

Članak se nastavlja posle reklama

100 g suvog vrata

1 dl neutralne pavlake

3 dl mleka                 

2 dl pavlake

4 jajeta

Članak se nastavlja posle reklama

200 g kačkavalja

2 čena belog luka

1 kašika seckane mirođije

1 kašika seckanog peršuna

4 kašike ulja

Članak se nastavlja posle reklama

so

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

 

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

 

1. Tikvice oprati i zajedno sa ljuskom uzdužno iseći na listove. Paradajz i mladi luk iseći na kolutove, suvi vrat na kockice, a beli luk izgnječiti.

2. U odgovarajućoj posudi umutiti jaja, mleko, kiselu i neutralnu pavlaku. Dodati peršun, mirođiju, beli luk, začine po ukusu i promešati.

3. Listove tikvica posoliti i propržiti na malo ulja.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Potom parčad tosta umakati u pripremljenu smesu od jaja i njima obložiti dno i stranice nauljene vatrostalne činije.

5. Preko tosta poslagati red tikvica, posuti polovinom mladog luka i suvog vrata, pa  prekriti redom paradajza. Preliti sa malo preostale smese od jaja i posuti polovinom kačkavalja. Postupak ponoviti još jednom i završiti kačkavaljem.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni

Tagovi: