Složenac od povrća

by | septembar 25, 2012

za 4 osobe

Potrebno je:

Članak se nastavlja posle reklama
  • 1 patlidžan srednje veličine
  • 2 fileta pečene paprike
  • 150 g švapskog sira
  • 40 g parmezana
  • prstohvat belog luka u prahu
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 8 klobuka (šešira) šampinjona
  • 100 g kulena
  • 240 g kačkavalja
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • mešavina začina
  • so, biber

Priprema: 

1. Patlidžan dobro oprati i neoljušten iseći na kolutove debljine 1 cm. Kolutove posoliti i ostaviti da puste gorčinu. Zatim ih propržiti na vrelom maslinovom ulju.

2. Na masnoći od patlidžana propržiti klobuke šampinjona da porumene.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Filete pečene paprike iseći na četvrtine tako da se od dva fileta dobije osam kocki. Kačkavalj iseći na osam listova.

4. Posebno sjediniti švapski sir, peršun, beli luk i parmezan te dobro izmešati.

Članak se nastavlja posle reklama

5. U tepsiju poslagati kolutove patlidžana, preko njih staviti po kocku pečene paprike, zatim kolut kulena i naneti malo fila od sira. Ponovo staviti kolut kulena, klobuk šampinjona i odgore list kačkavalja. Ostaviti u zagrejanoj rerni dok se sir ne otopi.

Izvor: Dobra hrana

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: