Složenac od testenine i patlidžana
Potrebni sastojci:
400 g testenine
3 plava patlidžana
400 g pelata paradajza
250 g kačkavalja
4 dl bešamel sosa
400 g junetine
1 glavica crnog luka
4 kašike ulja
mešavina začina, so
Priprema:
1. Testeninu obariti u slanoj vodi i ocediti od suvišne tečnosti.
2. Plavi patlidžan iseći na kolutove, propržiti na malo ulja, a potom ocediti od suvišne masnoće.
3. Pelat paradajza i crni luk iseći na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
4. Na malo ulja propržiti crni luk pa dodati mleveno meso.
5. Potom dodati pelat paradajza i začine po ukusu te uz povremeno dolivanje vode dinstati dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
6. Obarenu testeninu sjediniti sa filom od mesa i polako promešati.
7 U nauljenu vatrostalnu posudu sipati polovinu testenine sa mesom, prekriti kolutovima plavog patlidžana, preliti bešamelom i posuti polovinom kačkavalja. Postupak ponoviti još jednom kako bi se utrošio pripremljen materijal. Složenac peći u zagrejanoj rerni na 200 ?C dok ne porumeni.