Smeši vam se najukusnija večera: Rolat od jaja kome sigurno nećete odoleti
Volite omlet i često praktikujete da ga jedete za doručak ili večeru? Ovo je definitivno recept za vas.
Sastojci:
– 3 jaja
– kašika mleka
– kašika sitno iseckane šargarepe
– mala glavica crnog luka, sitno iseckana
– kašika sitno iseckanog mladog luka
– so, biber
– ulje za prženje
Pročitajte i… Zaustavite internet! Ovo su lazanje kojima niko ne može da odoli (čak ni vi!)
Na sledećoj stranici nalazi se priprema…
Priprema:
1. U dubljoj činiji dobro promešajte jaja, mleko i pola kašičice soli.
2. Smesu zatim procedite kroz cediljku kako bi omlet bio finije teksture. Zatim dodajte šargarepu, luk, mladi luk i biber po ukusu. Sve dobro promešajte.
3. Zagrejte malo ulja u tiganju i sipajte polovinu smese. Omlet pecite na niskoj temperaturi.
Pročitajte i… Tako hrskava, a taaako slasna. Ovakvoj slaninici nema šanse da ćete odoleti!
4. Kada je omlet napola pečen, srolajte polovinu i povucite omlet ka sredini tiganja. Dodajte malo ulja i sipajte polovinu preostale smese u deo tiganja gde omlet nije urolan. Kada je i ovaj deo omleta blago zapečen, urolajte još polovinu omleta i povucite ga ka sredini. Sipajte preostalu smesu do dela omleta koji nije urolan i sačekajte da se i on ispeče. Urolajte i ostatak omleta.
5. Gotov omlet prebacite na dasku za sečenje i isecite rolat na komade željene velčine.
Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje