Šnicle u sosu od senfa i susama

by | septembar 20, 2012

za 4 osobe

Potrebno je:  

  • 700 g pilećeg belog mesa
  • 5 dl juneće supe od kocke
  • 1 dl belog vina
  • 2 ravne kašike senfa
  • 2 kašike susama
  • 2 kašike pavlake
  • 2 kašike gustina
  • 1 kašičica šećera
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 5 kašika ulja
  • 600 g šargarepe
  • mešavina začina
  • origano, biber, so

Priprema:  

1. Pileće belo meso iseći na krupnije komade, istanjiti ga tučkom za meso i začiniti po ukusu.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Potom ga propržiti na vrelom ulju sa obe strane, izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.

3. U masnoću od mesa dodati susam i kratko propržiti. Zatim sipati belo vino i supu, dodati senf, beli luk u prahu, šećer, origano i kratko prodinstati.

4. Vratiti meso, dodati pavlaku, razmućen gustin sa malo vode i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije odgovarajuća gustina.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Šargarepe očistiti, obariti ih u slanoj vodi i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: Dobra hrana 

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: