Šnicle u sosu od senfa i susama
za 4 osobe
Potrebno je:
- 700 g pilećeg belog mesa
- 5 dl juneće supe od kocke
- 1 dl belog vina
- 2 ravne kašike senfa
- 2 kašike susama
- 2 kašike pavlake
- 2 kašike gustina
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 5 kašika ulja
- 600 g šargarepe
- mešavina začina
- origano, biber, so
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na krupnije komade, istanjiti ga tučkom za meso i začiniti po ukusu.
Članak se nastavlja posle reklama
2. Potom ga propržiti na vrelom ulju sa obe strane, izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. U masnoću od mesa dodati susam i kratko propržiti. Zatim sipati belo vino i supu, dodati senf, beli luk u prahu, šećer, origano i kratko prodinstati.
4. Vratiti meso, dodati pavlaku, razmućen gustin sa malo vode i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
Članak se nastavlja posle reklama
5. Šargarepe očistiti, obariti ih u slanoj vodi i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana
Članak se nastavlja posle reklama