Sočne kocke

by | mart 26, 2013

Za koru:

  • 4 jajeta
  • 125 g šećera
  • 50 g gustina
  • 50 g brašna
  • 50 g kakaoa

Za preliv:

  • 1,5 dl vode
  • 0,5 dl ruma
  • 100 g šećera

Za fil:

  • 1 l mleka
  • 3 žumanca
  • 5 kašika brašna
  • 5 kašika šećera
  • 150 g mlevenih lešnika
  • 200 g margarina
  • 2 šlaga
  • 100 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

Kora:

1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Zatim postepeno dodavati 50 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom pa dodati sneg od belanaca i promešati.
3. Na kraju dodati brašno, gustin i kakao te promešati varjačom.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega sipati pripremljenu smesu. Piškotu peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC. Ohlađenu piškotu natopiti prelivom.

Preliv:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Sjediniti vodu, rum, šećer i prokuvati.

Fil:

Članak se nastavlja posle reklama

1. U šerpu sipati 8 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko, brašno i žumanca. Sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
3. U ohlađen fil dodati margarin i umutiti mikserom. Zatim dodati lešnike i promešati.

Finalni postupak:

1. Natopljenu koru premazati pripremljenim filom i dekorisati šlagom i čokoladom.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: