Sok za kojim luduje Holivud: Topi kilograme i jača imunitet
Za ovim sokom luduje Holivud jer topi kilograme i jača imunitet – a lako možete sami da ga napravite.
Zeleni sokovi su već nekoliko godina pravi hit u svetu, a sve češće se o njima priča i kod nas. Iako zbog boje izgledaju pomalo gadno, istina je da ovi sokići zapravo imaju jako prijatan ukus ako se pravilno naprave i imaju bezbroj pozitivnih efekata – od kojih je topljenje masnih naslaga verovatno najpopularniji.
Pročitajte i… Limun dijeta: Tajna vitke linije Hajdi Klum
Gotovo da nema poznate cice koja ne pije zeleni sok, a većina njih za svoju vitku liniju „krivi“ upravo ovaj specijalitet. Reč je o sokovima koji se prave mahom od voća, ali se dodaje par listova neke zelene listane biljke.
Na taj način se dobija zelena boja, ali zeleno povrće nema jak ukus dok je sveže, pa sok i dalje ima ukus na ono voće koje ste stavili.
Kome se preporučuje zeleni sok, i kako sami možete da ga napravite pročitajte na sledećim stranama…
Ovakvi sokovi se posebno savetuju ljudima koji imaju problema sa viškom kilograma, povišenim holesterolom ili manjkom energije, ali i onima koji su malokrvni – pošto zeleno povrće sadrži puno gvožđa.
Pročitajte i… Dobre i loše strane: Kako detoksikacija sokovima deluje na organizam?
Zeleno lisnato povrće se već dugo svrstava u „supernamirnice“ zato što ne sadrži puno kalorija, a ima pregršt korisnih hranljivih materija. Nažalost, dobar deo tih materija se uništava prilikom kuvanja, po je najzdravija kada se jede sveže. Međutim, retko ko zaista voli da jede kelj u obliku salate.
Zato je optimalno rešenje pravljenje sokova, u kojima se i ne oseća ukus povrća.
Jedan od najpopularnijih recepata dolazi nam od holivudske kraljice zdrave hrane, Gvinet Paltrou. Ona savetuje da, ukoliko imate višak kilograma, zeleno povrće kombinujete sa citrucima. Oni odlično maskiraju ukus kelja, blitve ili spanaća, a pritom su sjajni za detoksikaciju.
Potrebno je:
– 5 većih listova kelja, očišćenih
– 1 ceo limun, oljušten
– 1 veća jabuka, očišćena i iseckana
– Oko 2,5 cm svežeg đumbira
– Nekoliko listova sveže nane
Pročitajte i… Jesenja dijeta: Četiri kilograma manje za samo nedelju dana
Priprema:
– Sve sastojke stavite u blender i sipajte oko 120 ml hladne vode. Prvo pulsirajte dok se sve ne samelje, a onda pustite par minuta da se sve sjedini kao sok. Probajte – videćete da ima ukus kao običan voćni sok.
Ovakav sok može da vam bude užina, ali može i da vam zameni doručak – što je posebno dobro za one ljude koji ujutru ne vole da jedu, a znaju da moraju nešto da pojedu jer je to dobro za metablizam.