Sote od svinjskog mesa
Za 4 osobe
POTREBNO JE:
- 600 g svinjskog mesa od buta
- 100 g mesnate slanine
- 1 glavica crnog luka
- 200 g bukovača
- 5 kiselih krastavaca
- 1 lovorov list
- 2 kašike paradajz pirea
- 1 kašika brašna
- 1 kašika mlevene paprike
- 1 dl pavlake
- 1 dl belog vina
- 400 g testenine po želji
- 4 kašike ulja
- so
- biber
PRIPREMA:
1. Svinjsko meso, slaninu i kisele krastavce iseći na štapiće, a crni luk I bukovače na kockice.
2. Testeninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja pa je ocediti od suvišne tečnosti.
3. Na malo ulja propržiti luk i slaninu, a potom dodati meso i bukovače te pržiti dok meso ne promeni boju.
4. Paradajz pire razmutiti sa malo vode i preliti preko mesa. Dodati belo vino, lovorov list i začine po ukusu. Dinstati uz povremeno dolivanje vode dok sastojci ne omekšaju.
5. Pred kraj dinstanja posuti sa malo brašna da bi se dobila odgovarajuća gustina.
6. U gotovo jelo umešati pavlaku i poslužiti uz obarenu testeninu.
Članak se nastavlja posle reklama
Izvor: Dobra hrana