Špagete karbonare

by | septembar 19, 2012

za 4 osobe

Potrebno je:  

  • 500 g špageta
  • 250 g pikantne suve kobasice
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 dl belog vina
  • 3 dl biljne pavlake
  • 4 jajeta
  • 5 kašika ulja
  • 80 g sušenog paradajza
  • 40 g parmezana
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • mešavina začina
  • so, biber

Priprema:  

1. Špagete obariti u slanoj vodi, a zatim ih ocediti od suvišne te nosti.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Crni luk i sušeni paradajz iseći na kockice, kobasice na kolutove, a beli luk što sitnije iseckati.

3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk. Zatim dodati sušeni paradajz i kobasice, zaliti belim vinom i kuvati dok tečnost napola ne uvri.

4. Potom dodati obarene špagete, promešati i skloniti sa ringle.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Posebno umutiti jaja i parmezan pa sipati u šerpu sa špagetama, dodati biljnu pavlaku, peršun i začine po ukusu te dobro izmešati.

Izvor: Dobra hrana 

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: