Špageti-pica: Kada probate ovo jelo postaće vam redovan obrok na meniju
Špageti-pica, prste da poližeš
Špagete ili pica? Ne možete da se odlučite koje biste od dva omiljena jela spremali za večeru kako biste obradovali ukućane? Imamo rešenje za vas. Jelo „dva u jedan“ koje će spojiti vaša dva italijanska favorita.
Isprobajte ovaj ukusan recept koji će vam postati redovan obrok na nedeljnom kućnom meniju. (Pročitajte: Kad poželite nešto lagano, a ukusno – Pečurke sa pestom)
Špageti-pica
Sastojci:
– 250 g špageta
– glavica luka
– čen belog luka
– 125 g posnog sira
– 3 jajeta
– 8 kašika sira za picu
– muskatni oraščić
– 350 g mini paradajza
– 100 g soka od paradajza
– 3 kašike kečapa
– tabasko sos
– 80 g tanko narezane šunke
– so, biber
Priprema:
– Špagete skuvajte u dosta posoljene vode prema uputstvu na pakovanju i dobro ih ocedite.
– Crni i beli luk oljuštite i naseckajte, pa pomešajte sa sirom, jajima, 6 kašika sira. Dodajte malo soli, bibera i muskatnog oraščića.
– Zagrejte rernu na 200 stepeni. Špagete rasporedite po okruglom plehu za pečenje( prečnika 28 cm), po njima ravnomerno rasporedite smesu luka, belog luka i sira. (Pročitaj: Ne odričite se omiljenog slatkiša: Domaći oreo keks bez šećera)
– Paradajz operite, poslažite po smesi, pospite preostalim sirom pa pecite špageti-picu 35 minuta.
– Zakuvajte sok od paradajza i kečap (koje ste pre toga izmešali), pa sos pikantno začinite solju, biberom i tabaskom. Na picu poslažite listove šunke i poslužite sa sosom od kečapa i soka od paradajza.