Španska pita
POTREBNO JE: (za 6 osoba)
Priprema: 35 min. pečenje: 35 min.
- 200 g bekon slanine
- 200 g kiselih krastavaca
- 3 crvene pečene paprike
- 250 g trapista
- 100 g praške šunke
- 4 jajeta
- 1 prašak za pecivo
- 2 dl pavlake
- 1,5 dl ulja
- 350 g brašna
- 1 kašika ulja
- začin C, biber
PRIPREMA:
1. Bekon slaninu, kisele krastavce, pečenu papriku, trapist i prašku šunku iseći na kocke.
2. U dubljoj posudi umutiti jaja, polovinu pavlake, ulje, brašno i prašak za pecivo, te dodati seckane sastojke i promešati.
3. Pripremljenu masu začiniti po ukusu, sipati u nauljen, brašnom posut pleh i peći u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.
4.Pečenu pitu ostaviti da se ohladi, pa je dekorisati ostatkom pavlake.
Članak se nastavlja posle reklama
REČ NUTRICIONISTE:
Ovo jelo sigurno nije među onima koji će vas dovesti do vitke linije, ali nema nikakve štete ako ga pojedete ponekad. Uživajte!
Članak se nastavlja posle reklama
Članak se nastavlja posle reklama