Specijalitet Manjež
POTREBNO JE: (za 4 osobe)
- 500 g svinjskog vrata,
- 250 g svinjskog filea,
- 250 g svinjskog karea,
- 200 g crnog luka,
- 200 g slanine,
- 1 dl paradajz sosa,
- 2 dl supe,
- aleva paprika,
- vorčester sos,
- biber,
- so,
- gustin.
PRIPREMA:
Meso iseći na kocke i peći na roštilju. Za to vreme u šerpi ispržiti sitno seckanu slaninu i sitno seckani crni luk i dodati meso. Kada se masa u šerpi sjedini, dodati paradajz sos, alevu papriku i naliti supom. Kuvati oko 30 minuta, potom začiniti preostalim začinima i gustinom po potrebi. Energetska vrednost: 820 kcal
Članak se nastavlja posle reklama
KOMENTAR:
Najkvalitetniji delovi svinjetine – file, kare i vrat (izvor visokovrednih belančevina i vitamina B1) – nepresušan su izvor gurmanske inspiracije. Ovog puta inspirisali su šefa kuhinje da pripremi originalno jelo srpske kuhinje – specijalitet Manjež.
Članak se nastavlja posle reklama