Spremna za samo 15 minuta! Originalni recept za manastirsku pogaču meku kao duša
Topla, hrskava pogača čije je testo meko i puno uz sir, kajmak i sezonsku salatu – nema boljeg doručka. Priznajte, već vam je voda krenula na usta… A čekajte tek da pročitate recept za mirisnu manastirsku pogaču!
Priprema se brzo i lako – već za 20 minuta moći ćete da je servirate. Ne zahteva nikakvo posebno umeće u kuhinji, i čak i ako ste potpuni kulinarski amater, ovaj recept ne može da „omaši“.
I kladimo se da ćete zaboraviti na hleb, kada jednom probate manastirsku pogaču!
Potrebni sastojci:
- 200 g brašna
- 4 jaja
- 300 g sira (najbolje ovčiji)
- kesica praška za pecivo
- pavlaka
- 200 ml jogurta
- 100 ml ulja
Pročitajte i… Vegani se kunu u ovo! Postoji nešto što je SAVRŠENA zamena za jaja
Kako se priprema ova slasna pogača ukusnija od bilo kog hleba saznajte na sledećoj strani…
Priprema:
Izgnječite sir što sitnije, a potom dodajte jaja i sve umešajte viljuškom. Potom dodajte jogurt, kiselu pavlaku i ulje.
Pročitajte i… Ovom slatkom grehu niko ne želi da odoli… Čokoladni hleb zadovoljiće sva vaša čula
Mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu, a potom dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sve sjedinite dok ne dobijete glatku masu.
Nauljite i pospite brašnom orkuglastu tepsiju, i u nju ulijte smesu tako da se ravnomerno rasporedi.
Pecite oko 15 minuta na 20 stepeni!
Služite toplo i sa dodacima po želji.
Prijatno!
Pročitajte i… Recept za NAJBOLJE testo za picu? Imamo ga, a tajna je u neobičnom sastojku
Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje