Šta ću jesti ove nedelje?

by| maj 7, 2011

DANICA RADOJIČIĆ NINA, predstavnica Srbije na izboru za Pesmu Evrovizije, ima dvadeset jednu godinu. Iako je sa samo šest godina upisala nižu muzičku školu, a kasnije završila i srednju, Ninina profesionalna interesovanja nisu vezana samo za muziku. Ona je takođe odlična studentkinja treće godine Farmaceutskog fakulteta u Beogradu.

Ponedeljak
Doručak: tost hleb sa pilećim prsima Užina: sveže ceđeni sok od pomorandže Ručak: šnicle sa krompirićima Večera: jabuka
Utorak
Doručak: kornfleks sa jogurtom
Ručak: spanać i jaja Užina: čokoladica Večera: tost sa džemom

Sreda
Doručak: kroasan, šejk od banane
Ručak: sarmice od zelja Užina: jabuka Večera: sendvič
Četvrtak
Doručak: plazma keks sa mlekom
Ručak: pile i krompirići Večera: voćni kup
Petak
Doručak: tost hleb sa namazom (npr. kajmak) Ručak: riba sa povrćem Užina: bonžita Večera: šejk od maline i banane
Subota
Doručak: žitarice sa jogurtom  Ručak: salata sa dresingom Večera: sendvič sa dosta sira
Nedelja
Doručak: jaje, tost i namaz Ručak: šnicla, krompir i salata Večera: voćna salata

Odricanja: Ne verujem u odricanja, već mislim da se dobra linija podrazumeva ako se jede sve, ali umereno. Moje iskustvo je takvo. Umerenost je u suštini velika filozofija i može se primeniti na sve aspekte života, a posebno na ishranu.

Kad se zbog posla “odloži” ručak: Pokušavam da izbegavam pekare, tako da u takvim situacijama utolim glad nekom sitnicom poput “bonžite” i “čuvam” se za normalan obrok. 

Članak se nastavlja posle reklama


Plusevi i minusi: Mislim da je veoma dobro što jedem raznovrsnu hranu, a problem je što jedem brzo. Zato zaboravljam da primenim pravilo što dužeg žvakanja, a to je veoma važno za organizam.
Bez čega ne mogu nijedan dan: Uvek moram da pojedem nešto slatko, makar kockicu čokolade.
Brojanje kalorija ili trening: Prednost dajem treningu ili barem šetnji.

MARIJANA MATEUS živi na relaciji Budimpešta – Beograd – London, a radi na stvaranju svoje robne marke i širenju posla u nove gradove. Kaže: ”Volim modu. Potrebno je imati stila, a stil smo mi sami. Stil nije luksuz ako ga nosimo u sebi.” Sredinom marta je predstavila svoju novu kolekciju Sous Marin, za proleće i leto 2011. godine.
Ponedeljak

Doručak: musli sa jogurtom Ručak: pirinač i riba Užina: šejk od voća Večera: salata od celera
Utorak
Doručak: salata od povrća sa klicama suncokreta Užina: avokado Ručak: pire krompir i meso sa salatom Večera: salata od krastavaca i badema
Sreda
Doručak: jaja pečena na oko, na teflonu Užina: voćni šejk Ručak: čorba od kelja i celera Večera: suši
Četvrtak
Doručak: musli s mlekom Ručak: dinstane tikvice Užina: voćni jogurt Večera: bareno povrće sa pirinčem
Petak
Doručak: zapečene tikvice Ručak: pohovani karfiol sa pire krompirom Užina: avokado Večera: salata

Subota
Doručak: jaja na oko, pečena na teflonu Ručak: musaka s povrćem i prosom Večera: sirovo povrće i voće
Nedelja
Doručak: puno voća Porodični ručak: neko vojvođansko jelo Večera: voće i jogurt 

Članak se nastavlja posle reklama

Odricanja: Kao prava Vojvođanka, volim sve što je ukusno i slatko, ali poslednjih godina se mnogo čega odričem, kao npr. divnih pita i gibanica. Učim da je manje – više. Iz godine u godinu, o ishrani moram da vodim sve više računa.
Kad se zbog posla “odloži” ručak: Pojedem jabuku ili bananu. Volela bih da mi je uvek pod rukom mango, jer ga obožavam, ali, nažalost, u Beogradu retko uspevam da ga nađem.
Plusevi i minusi: Vremenom sam naučila da uzimam ono što moj organizam traži. Počela sam da doručkujem, a u dvadesetim godinama taj obrok sam preskakala. U tridesetim sam naučila da dan počinjem žitaricama ili jajima pečenim na oko.
Bez čega ne mogu nijedan dan: Voda i samo voda! Poslednjih godina silim sebe da pijem što više vode.
Brojanje kalorija ili trening: Podjednako je važno i jedno i drugo. Kad nisam previše umorna, svakodnevno vežbam.

Članak se nastavlja posle reklama

 

JEFIMIJA JOKIĆ Ono što većina devojaka sanja, za Jefimiju Jokić, manekenku agencije Women, postalo je java. Ova ”nova glamurozna Guči devojka” u Italiju je prvi put otišla sredinom januara, a sada već može da se pohvali da je nosila modele Đorđa Armanija, Roberta Kavalija, modne marke Guči…

NEDELJA KAD SAM U BEOGRADU
Ponedeljak
Doručak: voćni musli sa mlekom Ručak: musaka sa blitvom (na zdrav način), kupus salata sa limunom Užina: voće Večera: tunjevina i zelena salata
Utorak
Doručak: voćna salata Užina: integralni keks
Ručak: supa, riba, krompir salata, zelena salata, sos Užina: voće Večera: slani sendvič
Sreda
Doručak: puter i med, čaj Užina: čokoladica Ručak: špagete sa piletinom, belim prelivom, pečurkama i maslinama (moj omiljeni recept), zelena salata Užina: voće Večera: kačamak
Četvrtak
Doručak: kuvano jaje, feta sir, krastavčići i jogurt Ručak: čorba od povrća, grašak, pirinač i pečurke, salata od cvekle Užina: suvo voće (badem, suve kajsije, lešnik) Večera: šopska salata
Petak
Doručak: kuvani đevrek i voćni jogurt Užina: bonžita i sok Ručak: supa, lignje uz krompir i blitvu, zelena salata Večera: sendvič
Subota
Doručak: proja i jogurt Užina: voće
Ručak: pasulj sa zeljem i kupus salata Užina: kriška integralnog hleba sa “nutelom” ili voće
Večera: pica
Nedelja
Doručak: voćni musli sa mlekom Užina: kolač
Ručak: supa, juneća šnicla sa senfom, pečurke i salata Večera: gibanica i jogurt 

RADNA NEDELJA U INOSTRANSTVU
Doručak: svakog dana musli sa mlekom ili sveže voće Užina: voće, čokoladica, bonžita ili gumene bombone Ručak: Ako sam na poslu, uglavnom imamo švedski sto, na kojem je grilovano povrće, morski plodovi, salate, kanapei, voće… Trpeza za pohvalu! Ukoliko imam mnogo kastinga, pojedem nešto usput – fast food, pecivo ili picu. Tada se potrudim da imam zdraviju večeru (salatu sa povrćem i sirom, ribu iz konzerve…)
Odricanja:
Ne odričem se ničega, ali vodim računa o količinama hrane.
Plusevi i minusi: Kada sam u Beogradu, prilično sam zadovoljna svojim načinom ishrane, jer moja mama vodi računa o tome da jedemo zdravo, ukusno i raznovrsno. Ključne reči su voće, povrće, riba, salata, limun, maslinovo ulje… Ništa ne bih menjala, osim poneku užinu iz pekare, kada sam ceo dan u školi.
Kad se ručak “odloži”: Uvek u tašni imam vodu, čokoladicu i neko suvo voće. Kad preskočim obrok, to mi bude dobra zamena, jer ne volim da dugo trpim glad.
Bez čega ne mogu nijedan dan: Ne postoji ništa za šta sam baš toliko vezana, ali npr. volim ananas iz konzerve i gumene bombone.
Brojanje kalorija ili trening: Lakše mi je da treniram,
jer volim trčanje, plivanje i ponekad teretanu.

Tagovi: