Šta mislite o sladoledu za desert po ovoj hladnoj zimi? Evo zbog čega naučnici kažu DA!
Na listu dobrih dejstava treba staviti i njegova terapeutska dejstva, on skuplja krvne sudove i time sprečava upale.
Za sladoledom najčešće imate poriv u letnjim mesecima da biste se rashladili, dok ga zimiizbegavate. Za to nema razloga jer ovu poslasticu stvarno možete jesti tokom čitave godine, bez obzira na spoljašnje temperature.
Zanimljivo je i to, da najviše sladoleda godišnje jedu stanovnici skandinavskih zemalja, koji se baš i ne mogu pohvalliti toplom klimom.
Naučnici kažu da je sladoled bolje jesti zimi, zbog temperaturne razlike izmedju tela i spoljašnjeg okruženja koja je tada manja u odnosu na velike vrućine, što znači da zimi nikad ne može doći do temperaturnog šoka tokom konzumiranja sladoleda.
Pročitajte i…Kako da proverite da li ste intolerantni na gluten
Nastavak…
Upravo zbog toga se u severnim zemljama sladoled jede i zimi, a leti piju topli čajevi, obzirom da se na taj način smanjuje znojenje koje je leti intenzivnije.
Na listu pozitivnih dejstava sladoleda treba staviti i njegova terapeutska dejstva. Sladoled skuplja krvne sudove i time sprečava upale.
Pročitajte i…Čuvenom indijskom dijetom skinućete par kilograma viška, ali i prirodno ojačati imunitet
Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje