Štrudlice od mesa

by | novembar 30, 2011

Potrebno je:

800 g mekog brašna

250 g masti

250 g pire krompira

Članak se nastavlja posle reklama

1 jaje

1 kašika soli

2,5 dl mleka

Članak se nastavlja posle reklama

1 svež kvasac

1 kašičica šećera

Članak se nastavlja posle reklama

Za fil:

400 g mlevenog mesa

150 g šampinjona

1 glavica crnog luka

4 kašike ulja

Članak se nastavlja posle reklama

2 kašike paradajz pirea

mešavina začina, biber

Ostali sastojci:

1 jaje

susam

Članak se nastavlja posle reklama

 

Testo:

1. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlako mleko, svež kvasac, šećer i kašičicu brašna. Dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.

2. U posudi za mešenje sjediniti polovinu brašna, nadošli kvasac, jaje, mast, pire krompir i so. Postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti dok testo ne počne da se odvaja od zidova posude.

3. Umešeno testo staviti u najlon kesu i ostaviti da prenoći u frižideru.

Članak se nastavlja posle reklama

Fil:

1. Crni luk iseći na kockice, šampinjone na listiće.

2. Na malo ulja pržiti crni luk dok ne porumeni, dodati mleveno meso i propržiti ga dok ne promeni boju.

3. Dodati šampinjone i nastaviti sa dinstanjem povremeno dolivajući vodu dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.

4. Pred kraj dinstanja sipati paradajz pire i začine po ukusu.

Članak se nastavlja posle reklama

Finalni postupak:

1. Odstojalo testo podeliti na pet jufki.

2. Svaku jufku razvući u pravougaonik i premazati sa malo fila. Bočne stranice saviti ka unutra kako fil ne bi iscurio, pa urolovati.

3. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati pripremljene štrudle. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom.

4.Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni C dok ne porumene. Zatim ih izvaditi, pokriti suvom krpom, ostaviti da se prohlade, a potom iseći.

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

Tagovi: