Supa od tikvica sa brusketima by 24Kitchen

by | april 2, 2013

Za supu:

  • 4 tikvice
  • 0,5 glavice luka
  • 3 čena belog Iuka
  • 1 kockica bujona od povrća
  • 150 ml pavlake za kuvanje
  • 100 g ribanog parmezana
  • 3 supene kašike maslinovog ulja
  • so i crni biber

Za bruskete:

  • 0,5 intsgralnog hleba
  • 4 paradajza
  • 2 struka bosiljka
  • ekstradevičansko maslinovo ulja
  • so i biber

Način pripreme:

1. Sitno iseckajte luk i propržite ga u šerpi sa zagrejanim uljem sve dok ne postane proziran. Dodajte krupno iseckana 2 čena belog luka i sitne kockice tikvica. Krčkajte 15 minuta.
2. Rastvorite kockicu bujona u vrućoj vodi i dodajte ga tikvicama. Sitno iseckajte peršun i pola dodajte u supu. Pasirajte supu dok je još topla i ubacite pavlaku i ribani parmazan. Pobiberite i promešajte.
3. Za bruskete, u tosteru pripremite integralni hleb ili ga zapecite u rerni.
4. Iseckajte zreli paradajz na kockice i stavite u činiju. Dodajte veću količinu dobrog maslinovog ulja. Posolite i pobiberite, promešajte.
5. Utrljajte na prepečeni hleb ceo čen oljuštenog belog luka. Raspodelite sos od paradajza
preko kriški hleba i pospite iseckanim lišćem bosiljka.
6. Servirajte krem supu u činijice, pospite peršunom, garnirajte sa toplim brusketima.

Članak se nastavlja posle reklama

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: