Sveže rolnice od dimljene skuše i krastavca by 24Kitchen

by | jun 23, 2013

Sveze rolnice

Za salatu:

  • 6 šargarepa
  • 150 g sveže boranije
  • 12 mini paradajza ovalnog oblika

Za skušu:

  • 1 dimljena skuša
  • 8 kašika tečne pavlake
  • 1 kašika kapra
  • 1 krastavac
  • 1 mini zelena salata ili samo unutrašnji listovi salate
  • 8 strukova rukole

Za dressing:

  • 50 ml belog vinskog sirćeta
  • 2 kašičice senfa sa začinima
  • 160 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 2 kašičice meda

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Oljuštite šargarepe i isecite ih na polovine, po dužini. Blanširajte ih u kipućoj vodi 2
minuta. Nakon toga ih odmah isperite hladnom vodom. Očistite boraniju i blanširajte na isti način kao i šargarspu. Oštrim nožem napravite male krstaste proreze na gornjoj strani
paradajza. Stavite ih u kipuću vodu oko 10 sekundi. lzvadite ih i zalijte hladnom vodom.
Oljuštite ih.
2. Za dressing pomešajte sirće i senf pa posolite. Dodajte u blagom mlazu ulje, mešajući
energično dok ne dobijete homogenu smesu. Na kraju dodajte med i promešajte.
3. Očistite ribu od kostiju i kože. Iseckajte meso ribe na komadiće i pomešajte je sa
pavlakom. Dodajte 1 isceđen kapar. Promešajte.
4. Oljuštite krastavac i uz pomoć ljuštilice isecite ga na trake. Postavite po dve trake krastavca jednu preko druge. U jedan kraj stavite po nekoliko strukova rukole i 1-2 lista
zelene salate. Preko stavite smesu od ribe i urolajte.
5. Prelijte sa 4 s.k. dressinga šargarepu i boraniju, te promešajte. Propržite oko 1 min.
oljušten paradajz u tiganju sa malo maslinovog ulja.
6. Stavite po dve rolnice uspravno u činiju, u vidu linije. Poređajte povrće oko rolnica i
prelijte sa malo dressinga.

Savet za vino: Belo vino šardone iz Južne Afrike. Južnoafrička vina sazrevaju u hrastovim bačvama, i upravo se zato njihov ukus preporučuje za ovo predjelo.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: