Sveže rolnice od dimljene skuše i krastavca by 24Kitchen
Za salatu:
- 6 šargarepa
- 150 g sveže boranije
- 12 mini paradajza ovalnog oblika
Za skušu:
- 1 dimljena skuša
- 8 kašika tečne pavlake
- 1 kašika kapra
- 1 krastavac
- 1 mini zelena salata ili samo unutrašnji listovi salate
- 8 strukova rukole
Za dressing:
- 50 ml belog vinskog sirćeta
- 2 kašičice senfa sa začinima
- 160 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 2 kašičice meda
Priprema:
1. Oljuštite šargarepe i isecite ih na polovine, po dužini. Blanširajte ih u kipućoj vodi 2
minuta. Nakon toga ih odmah isperite hladnom vodom. Očistite boraniju i blanširajte na isti način kao i šargarspu. Oštrim nožem napravite male krstaste proreze na gornjoj strani
paradajza. Stavite ih u kipuću vodu oko 10 sekundi. lzvadite ih i zalijte hladnom vodom.
Oljuštite ih.
2. Za dressing pomešajte sirće i senf pa posolite. Dodajte u blagom mlazu ulje, mešajući
energično dok ne dobijete homogenu smesu. Na kraju dodajte med i promešajte.
3. Očistite ribu od kostiju i kože. Iseckajte meso ribe na komadiće i pomešajte je sa
pavlakom. Dodajte 1 isceđen kapar. Promešajte.
4. Oljuštite krastavac i uz pomoć ljuštilice isecite ga na trake. Postavite po dve trake krastavca jednu preko druge. U jedan kraj stavite po nekoliko strukova rukole i 1-2 lista
zelene salate. Preko stavite smesu od ribe i urolajte.
5. Prelijte sa 4 s.k. dressinga šargarepu i boraniju, te promešajte. Propržite oko 1 min.
oljušten paradajz u tiganju sa malo maslinovog ulja.
6. Stavite po dve rolnice uspravno u činiju, u vidu linije. Poređajte povrće oko rolnica i
prelijte sa malo dressinga.
Savet za vino: Belo vino šardone iz Južne Afrike. Južnoafrička vina sazrevaju u hrastovim bačvama, i upravo se zato njihov ukus preporučuje za ovo predjelo.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen