Svinjetina s osminkama od trešanja by 24Kitchen

by | decembar 22, 2012

Sastojci za 4 osobe:

  • 600 g svinjskog buta
  • so i biber po želji
  • 150 g brašna
  • 1 jaje
  • 1 šoljica kornfleksa
  • 100 g badema
  • 150 ml ulja za prženje
  • 1 šoljica trešanja
  • 1 kisela jabuka
  • 2 kašike maslaca
  • 2 karanfilića
  • 1 kafena šoljica crnog vina
  • 1 kašičica smeđeg šećera ili meda
  • balzamiko sirće po želji
  • ½ kašičice gustina
  • so po želji

Način pripreme:

1. Isecite meso na šnicle i začinite solju i biberom.
2. U blenderu sameljite kornfleks i bademe. Meso panirajte prvo u brašno, a zatim u razmućeno jaje i na kraju uvaljajte u hrskavu smesu.
3. Šnicle ispržite u vrućem ulju.
4. Prokuvajte vino, sirće, karanfiliće i šećer 2-3 minuta, samo da ispari žestina alkohola. Dodajte maslac. Posolite i probajte. Ako je potrebno, dodajte još šećera ili sirćeta. Dodajte voće i kuvajte još 2 minuta. Neka ostane sirovo. Zgusnite gustinom razmućenim u malo vode. Ostavite da se ohladi.
5. Poslužite tople šnicle s hladnim mariniranim trešnjama.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: